Heippa, olen Ulla Lehtinen, 28-vuotias kirjoittaja, journalisti, lukuinnostaja ja sisällöntuottaja. Olen puhunut kirjoista somessa vuodesta 2017 asti @tarinannuppuja-sometileilläni. Minut löytää Instagramista ja Tiktokista. Twitterissä olen @LehtinenUlla. 

Luen paljon YA-kirjallisuutta, kotimaista kaunokirjallisuutta ja nuortenromaaneja. Viime aikoina olen perehtynyt myös kansainvälisiin Tiktok-hittikirjoihin ja romantiikkaan genrenä. Olen lukijana melko kaikkiruokainen, mutta kauhua ja eräromaaneja kaihdan. (Myönnän: olen ennakkoluuloinen!)

Mikä on Tarinannuppuja? 

Tarinannuppuja on blogi kirjoista, lukemisesta ja kirjoittamisesta. Minulle tärkeää on myös uusien vegaanisten reseptien kehittely ja kokeileminen. Usein myös jämähdän katselemaan eläinvideoita Tiktokista. 

Blogi syntyi marraskuussa 2022, kun Meta poisti @tarinannuppuja Instagram-tilini käytöstä. Sain onneksi tilin hallinnan takaisin tammikuussa 2023, mutta somealustojen ailahtelevuuteen havahtuminen sai tajuamaan, että haluan ihan oman paikan, jonne kirjoittaa huomioitani kirjoista. 

Kirjallisuudessa minua kiinnostavat kirjojen herättämät tunteet ja representaatioiden valta. Rakastan sitä, kun kirjailija on löytänyt täydelliset sanat ja asettanut ne vierekkäin niin, että lukijalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin seurata. Tällä hetkellä minua kiinnostaa myös kirjailijan keinot rakentaa teksti niin, että lukemista ei pysty lopettamaan. Tämä voi olla joko kielellinen, ajatuksellinen tai juonellinen elementti tekstissä. 

Kirjoittajana olen haahuilija ja ideoija, joka haluaisi kirjoittaa nyt heti kaiken. Tällä hetkellä kirjoitan satuintertekstuaalisuudesta ammentavia novelleja ja nuorten aikuisten romanttista YA-romaania. Kaikenlainen sanataide lämmittää sydäntäni, ja olen itse asiassa myös kouluttautunut sanataideohjaajaksi. 

Tarinannuppuja muissa somekanavissa

Minut löytää myös Tiktokista, jossa olen tehnyt kirjoihin keskittyviä somesisältöjä vuodesta 2020 asti. Siellä @tarinannuppuja on Suomen suurin kirjoihin keskittyvä Tiktok-tili. Keväällä 2021 tilini oli ehdolla Read Hour -palkinnon saajaksi. Palkinto on tunnustus teosta, joka on innostanut lapsia ja nuoria lukemaan.

Tilini keskiössä on rakkaus lukemista ja kirjallisuutta kohtaan. Haluan vinkata hyvää ja laadukasta lukemista seuraajilleni, ja Tiktokissa pyrin innostamaan erityisesti lapsia ja nuoria lukemisen pariin. Ihanimpia kommentteja ovat ne, joissa nuori kertoo löytäneensä tileiltäni paljon uusia kirjavinkkejä!

Minut löytää samalla nimimerkillä myös Instagramista ja Goodreadista

Kaupalliset yhteistyöt ja arvostelukappaleet

Teen kaupallista yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, joiden arvot sopivat yhteen omieni kanssa. Tiktokissa olen tehnyt kaupallista yhteistyötä esimerkiksi MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen kanssa, Instagramissa ja Tiktokissa Otavan ja Kariston kanssa. Tekemäni sisältöyhteistyöt ovat aina vastuullisia ja läpinäkyviä.

Joskus somekanavissani ja tässä blogissa esillä olevat kirjat olen saanut arvostelukappaleina. Osan niistä olen pyytänyt itse kustantamoilta, osan kustantamot lähettävät minulle pyytämättä ja osan arvostelukappaleista saan päivätyöni kautta. Merkitsen postauksiin selkeästi, jos käsittelemäni kirja on saatu arvostelukappaleena. Se, millä tavalla kirjan olen saanut, ei kuitenkaan vaikuta arviooni teoksesta. 

En valitettavasti pysty ottamaan vastaan kaikkia minulle tarjottuja arvostelukappaleita. (Niin traagista kuin se onkin, kodistani loppuu valitettavasti tila, jonka voin käyttää kirjojen säilyttämiseen.) 

Ota yhteyttä

Minut tavoittaa blogin kommenttikentässä tai sähköpostilla: ulla.o.lehtinen(at)gmail.com. Otan mieluusti vastaan myös kirjekyyhkyjä ja pullopostia!