Tiedätkö sen tunteen, kun löydät aivan mielettömän kirjan ja se vain on niin hyvä, että haluat ahmia sen yhdeltä istumalta loppuun? Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille (Otava, 2019) oli minulle juuri tällainen kirja!
Tässä 3 syytä, miksi rakastuin Suomea lohikäärmeille -kirjaan (ja miksi sinunkin pitäisi lukea se):
1. Kirja kuvaa kiehtovaa vaihtoehtohistoriaa
Kirjan maailman lähtöasetelma on mitä kutkuttavin: millainen Suomi olisi, jos me olisimmekin kuningaskunta ja jos magiaa olisi olemassa?
Helsingissä valmistaudutaan kruununprinsessan häihin, ja kansa kerääntyy kaduille juhlimaan hänen hääpäivänään. Jakautuminen aatelisiin ja tavalliseen kansaan herättää voimakasta tyytymättömyyttä aatelittomissa, ja romaanin jännite rakentuu kutkuttavasti tavallisen pojan ja aatelissuvun tytön rakkaustarinan ympärille.
Ajatusleikki mahdollistaa sen, että romaanin maailmaan tutustuminen on mitä kiehtovinta: mikä kaikki romaanin Suomessa on erilaista kuin omassamme?
2. Suomea lohikäärmeille on valtavan hauska
Kirjan alussa päähenkilö Timjami saa lahjaksi lohikäärmeen, joka ei kuitenkaan vaikuta ymmärtävän suomea. Siksi kommunikointi itsepäisen ja villin otuksen kanssa tuntuu mahdottomalta.
Timjami päättää opettaa sille suomen kielen, jotta yhteinen aaltopituus löytyisi. Näistä vuorovaikutusyrityksistä syntyy loputtomasti huumoria!
Samoin kikattelin ääneen nettipalstakeskustelulle, jossa ohjeistettiin, miten pukeutua, jos haluaa vaikuttaa rikkaammalta kuin onkaan. Nettikeskustelukulttuurin absurdius oli tavoitettu mitä pöhelöimmällä tavalla!
3. Kirjan henkilöt ovat kultaa
Kun romaanin päähenkilön nimi on Timjami, voiko hän olla mitään muuta kuin maailman sympaattisin tyyppi? Henkilöissä on jotakin, mikä saa kiintymään heihin.
En ole vielä saanut sarjan kakkososaa käsiini, mutta odotan malttamattomana, että saan tietää, mitä henkilöille oikein käy!
Erityisesti haluaisin lukea lisää Magdalenasta, joka jää vielä aika mystiseksi hahmoksi ensimmäisen osan jälkeen.
Spefi-lukupiirissä luettiin tää ja tykkäsin ihan hirveästi tästä kirjasta. Samaten jatko-osasta.
VastaaPoistaAi että, tämä tarjoaa varmasti ihania tarttumapintoja lukupiirikeskusteluille!
Poista